اقدامات پیشگیرانه در سوء استفاده از سیم کارت های بی هویت

ارسال شده توسط ادمین در 13 بهمن 1393 ساعت 23:09:29

اقدامات پیشگیرانه در سوء استفاده از سیم کارت های بی هویت

اواسط پاییز بود که معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با ورود معاون جدید، تصمیم به هویت‌دار کردن سیم‌کارت‌های اعتباری و دائم گرفت تا از هرگونه سوءاستفاده از این وسیله ارتباطی پیشگیری کند. البته چالش سیم‌کارت‌های بی نام و نشان سالهاست که مطرح شده و همچنان برای مقابله با این پدیده راهکارهایی در نظر گرفته می‌شود. حتی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در همین راستا به اپراتورها تا پایان سال مهلت داد تا نسبت به ساماندهی پایگاه داده و شبکه فروش خود برای حل این مشکل اقدام کنند و بعد از مدتی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه هم به عنوان دست‌اندرکار اصلی این حوزه وارد عمل شد.

«محمدباقر الفت» در گفت‌وگو با «حمایت» به جزئیات این امر پیشگیرانه اشاره کرد و توضیح داد: به طور قطع اقدامات فرهنگی و مردمی در امر پیشگیری حرف اول را می‌زند و مبنای حرکت پیشگیرانه، مردم هستند.وی ادامه داد: به طور کلی این توقع از مردم در تمام جوامع وجود دارد که در حوزه اقدامات و برنامه‌های پیشگیرانه، نهایت همکاری و همراهی را نشان دهند اما قبل از همکاری مردم با هر برنامه‌ای، تهیه یک برنامه از سوی متولیان لازم و ضروری است.معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه یادآور شد: بر همین اساس معاونت پیشگیری از وقوع جرم با ضروری ساختن ایجاد هویت‌ برای سیم‌کارت‌ها در صدد بر آمد تا مانع هرگونه سوءاستفاده در این حوزه شود. وی اظهار کرد: این معاونت با ارسال پیامکی به مشترکان تلفن همراه از آنها خواست تا در صورت واگذاری سیم‌کارت خود حتما نسبت به انتقال مالکیت آن به نام خریدار اقدام کنند زیرا مسئولیت نهایی هرگونه سوءاستفاده از سیم‌کارت بر عهده مالک قانونی آن است. در ماه‌های اخیر نیز قوه قضاییه با ارسال پیامکی مشابه نسبت به سیم‌کارت‌های بی‌هویت هشدار داده بود.

   استقبال مردم از ایجاد هویت برای سیم‌کارت‌هایشان

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به بازخورد این طرح هم اظهارکرد: خوشبختانه این اقدام موثر بود و طبق اعلام گزارش‌هایی که از شرکت‌های اپراتوری مختلف به ما ارائه شد، مردم استقبال خوبی از این پیامک‌ها کرده و موضوع ثبت سیم‌کارت با هویت خود را جدی گرفتند.وی هدف اصلی از انتشار و ارسال پیامک‌های هشداری قوه قضاییه به مردم را، آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی عمومی عنوان کرد و افزود: با این اطلاع‌رسانی تمام مردم متوجه جدیت تهدیدی که می‌تواند آنها و خانواده‌هایشان را درگیر کند، شدند و بسیاری از آنها سیم‌کارت خود را با هویت واقعی به ثبت رساندند.الفت تصریح کرد: همچنین آحاد جامعه نسبت به واقعیت سوءاستفاده‌ای که در پشت پرده سیم‌کارت‌های بدون هویت و نام و نشان وجود دارد پی بردند و حساسیت عموم مردم با حساسیت افرادی که از این مساله بزه دیدند و افرادی که بزهکار هستند، هم‌قدم شد.معاون قوه قضاییه همچنین با بیان اینکه با حساس شدن دو قشر بزه دیده و بزهکار، می‌توان شاهد کاهش جرایمی که از طریق سیم کارت‌های نامشخص صورت می‌گیرد، بود تصریح کرد: حال شرایط به گونه‌ای شده است که برای دارندگان سیم‌کارت مدت مشخصی تعیین شده تا با ارسال کد ملی و سایر مشخصات این مساله را نهایی کنند و در صورت عدم انجام این کار، سیم‌کارت باطل می‌شود.به گفته الفت، مدت 10 روزه از تاریخ انتشار و ارسال آگهی و پیامک، تنها زمانی است که در شرایط کنونی برای عموم صاحبان سیم‌کارت در نظر گرفته شده است.

   تعامل شرکت‌های اپراتوری قابل تائید است

معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه همچنین در پاسخ به چگونگی تعامل و همکاری دستگاه‌ها و شرکت‌های اپراتوری گفت: تمام دستگاه‌های مرتبط با این موضوع، از با هویت شدن سیم‌کارت‌های دائم و اعتباری استقبال کردند و مشتاقانه نهایت همکاری و همراهی را با معاونت پیشگیری از وقوع جرم به عمل آوردند.وی تصریح کرد: از ابتدای مطرح شدن چنین مساله‌ای، تمام دستگاه‌ها و شرکت‌های مرتبط، مرجعیت قوه قضاییه را برای امر پیشگیری پذیرفتند و برنامه‌های خود را با این معاونت هماهنگ کرده و در صورت تایید، مجدد به آنها ابلاغ شده و اجرا می‌کردند. الفت در پاسخ به این مساله که اگر این پیامک به دست فردی نرسد و سیم کارتش باطل شود، تکلیف چیست؟ گفت: در چنین شرایطی این افراد می‌توانند به دفاتر مربوط به اپراتورهای خود مراجعه کرده و با پرداخت هزینه‌های مرتبط به وصل سیم‌کارت، مجدد از آن برخوردار شوند. معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه این اقدام پیشگیرانه را عاملی برای ایجاد رفتار مسئولیت‌زا بین مردم دانست و خاطرنشان کرد: شاید بتوان به جرات گفت که مردم جامعه ضمن استقبال از چنین اقداماتی و عمل به آن، هشدارهای دستگاه قضا را جدی گرفته و در حوزه‌های ارتباطی محتاط‌‌تر عمل می‌کنند.

روزنامه حمایت

این مطلب را به اشتراک بگذارید:


  • درباره ما

    موسسه حقوقی فقیه نصیری در بهار سال هشتاد و هشت به همکاری سه نفر از وکلای پایه یکم دادگستری ، عضو کانون وکلای دادگستری استان مازندران ، به مدیریت عاملی آقای البرز فقیه نصیری، ریاست آقای احسان فقیه نصیری و نائب رئیسی آقای گودرز فقیه نصیری(با بیش از دو دهه فعالیت در این عرصه) تحت ...

  • ارتباط با ما

    نشانی: چالوس، مقابل دادگستری، ساختمان وکلا، طبقه اول، واحد سوم

    تلفن: 01152255455 , 01152254080